Diverse

DIVERSE | Stresul, inamicul siluetei. 6 moduri dovedite prin care duce la îngrăşare

Stresul este un factor major care îşi pune amprenta atât asupra sănătăţii, cât şi a siluetei. Dacă îţi este greu să slăbeşti, de vină ar putea fi nivelul ridicat al stresului din organism. Iată 6 moduri dovedite prin care duce la acumularea de kilograme.

1. Stresul cauzează în mod direct acumularea de grăsimi în jurul taliei

Dacă stresul se găseşte în corp într-o cantitate ridicată pe termen lung, organismul stochează inevitabil caloriile consumate sub formă de grăsimi la nivelul abdomenului şi în jurul taliei. Multe persoane se confruntă cu grăsimea abdominală, din cauză că celulele de la nivelul abdomenului primesc mai multe impulsuri din partea hormonului stresului, spre deosebire de cele care se găsesc în alte părţi ale corpului. Aşadar, cu cât nivelul cortizolului este mai mare, cu atât există un risc mai mare să te îngraşi în partea superioară a corpului.

2. Stresul încetineşte arderea grăsimilor şi formarea masei musculare

Cu cât consumi mai multe alimente bogate în zaharuri (obicei cauzat, adesea, din cauza stresului), cu atât corpul secretă mai multă insulină pentru a normaliza nivelul glucozei din sânge. Din această cauză, organismul rămâne blocat pe modul «stocare grăsimi». Astfel, corpul în loc să ardă grăsimile şi să intensifice procesul de formare a masei musculare, se ocupă de stocarea caloriilor sub formă de depozite de grăsime. Cele mai multe persoane care se confruntă cu un nivel ridicat al insulinei ajung să sufere, în timp, de sindrom metabolic, care se observă la exterior printr-o siluetă de măr sau de pară.

3. Stresul creşte nivelul hormonului sexual oestrogen

Când cortizolul se află într-o cantitate mare în corp poate apărea un dezechilibru la nivelul hormonilor sexuali. Dacă oestrogenul se găseşte într-o canitate mai mare decât progesteronul, o femeie se poate confrunta cu menstre mai dureroase, dar şi cu acumularea de kilograme în plus.

4. Stresul încetineşte funcţiile tiroidei

Tiroida este o glandă în formă de fluture care reglează metabolismul. Când aceasta nu mai funcţionează la parametri normali au loc dereglări în tot corpul care pot afecta atât sănătatea, cât şi silueta. De cele mai multe ori, problemele tiroidiene se declanşează pe fond nervos, motiv pentru care este extrem de important să ţii sub control nivelul cortizolului din corp.

5. Stresul te face să pofteşti la dulciuri şi junk-food

Mâncatul pe fond emoţional este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane anxioase sau stresate. Specialiştii susţin că nevoia de a consuma alimente bogate în zaharuri şi grăsimi apare atunci când organismul încearcă să se calmeze şi să reducă nivelul cortizolului din corp. De aceea, creierul trimite impulsuri că organismul are nevoie de aceste alimente, însă se produce un cerc vicios. Cu cât corpul primeşte ceea ce-şi doreşte, cu atât nevoia de a consuma dulce şi junk-food se măreşte.

6. Stresul reduce cantitatea de bacterii «bune» din intestine

Sănătatea intestinelor influentează şi sănătatea altor organe, de la imunitate până la modul în care corpul face faţă stresului. Inflamaţiile, lipsa detoxificării organismului şi dereglările hormonale duc la afectarea sistemului digestiv. Toate acestea au loc când cortizolul, aflat într-o cantitate mare în corp, reduce nivelul bacteriilor «bune» din intestine.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page