Retete

RETETA | Ruladă cu dulceață și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 9 linguri faina alba
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 2 cutii (300g) crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
  • cateva linguri de dulceata
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca pt ornat
  • fructe
  • frunze de menta
Mod de preparare:
Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand  cu o spatula prin rasturnare  pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua tavi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se scot si se dezlipesc de pe hartie. Se lasa la racit pe un gratar.

Batem frisca lichida pana se intareste. Omogenizam crema de branza si apoi le mixam impreuna timp de 2 minute.

Repartizam crema pe foi, punem dulceata peste crema si rulam strans.

Punem la rece o ora, apoi ornam cu frisca, menta si fructe.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page