Retete

RETETA | Salată de dovlecei cu maioneză

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei mari
  • apa, sare
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei
  • 1-2 lgt mustar
  • 140 g iaurt gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.

Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul lingurei.

Intre timp se pregateste maioneza. Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Dupa ce s-a scurs de apa dovleacul, se amesteca cu maioneza si iaurtul, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.

Pofta buna sa aveti!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page