Important

POLITICA | Ovidiu Portariuc este noul primar al municipiului Botosani, iar Florin Turcanu este noul presedinte CJ – VIDEO

Florin Ţurcanu şi Oviu Portariuc vor conduce în următorii patru ani judeţul şi respectiv municipiul Botoşani. Cei doi i-au învins pe Mihai Ţâbuleac şi respectiv Cătălin Flutur, candidaţii Mişcării pentru Botoşani.

Dacă victoria lui Florin Ţurcanu era aşteptată, în schimb, Portariuc a produs o mare surpriză. Acesta a reuşit să-l învingă pe Cătălin Flutur la o diferenţă de peste 2000 de voturi în condiţiile în care edilul municipiului era mult mai bine cotat la începutul campaniei electorale.

Portariuc a reuşit să câştige alegerile pe fondul unei nemulţumiri a populaţiei faţă de Partidul Democrat Liberal. Chiar dacă primarul Cătălin Flutur a avut destul de multe realizări în cei doi ani de mandat, acesta a pierdut din cauza votului negativ dat PDL-ului. Astfel, Portariuc a profitat de o conjunctură favorabilă şi a câştigat o bătălie pe care nici măcar unii lideri USL nu credeau că o poate câştiga.

„Este în primul rând o victorie a botoşănenilor, le mulţumesc pentru votul acordat, de asemenea promit că voi fi primarul tuturor botoşănenilor, nu numai a celor care m-au votat. Vreau în primul rând să mulţumesc echipei, celor care au fost aproape de mine atât din PSD cât şi din PNL şi din PC, oameni care au fost zi lumină alături în lupta pentru Botoşani, nu o luptă uşoară după cum bine aţi văzut şi dv. până în ultima zi, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu votul oamenilor am reuşit să câştigăm Botoşaniul aşa cum ne-am propus. Începând de mâine cred că programul nostru, uşor, uşor va intra în derulare, după cum am promis”, a declarat Ovidiu Portariuc.

La Consiliul Judeţean, Florin Ţurcanu şi-a făcut o campanie agresivă, a fost în aproape toate localităţile judeţului şi cu un discurs bazat în special pe agricultură i-a convins pe oamenii din mediul rural. De partea cealaltă, Mihai Ţâbuleac a avut o campanie modestă bazată pe comunicate de presă şi câteva întâlniri cu alegătorii. Chiar dacă a atras fonduri europene de sute de milioane de euro, puţini alegători au ştiut acest lucru.

VIDEO:

text: btonline.ro | foto: botosaneanul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page