Retete
RETETA | Mâncare de castraveți murați cu carne de porc
Ingrediente:
- Castraveți murați în saramură 1000 g,
- Praz 1 bucată,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Pulpă de porc 1000 g, Ulei/ untură 2 linguri,
- Bulion 1 pahar,
- Sare iodată,
- Boia de ardei dulce,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Cimbru ½ linguriță,
- Mărar 2 flori,
- Roșii proaspete 4-5 bucăți.
Mod de preparare:
Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă, pulpa de porc, fasonată și tăiată bucățele, apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce, apoi se adaugă apă cât să acopere carnea. Între timp, castraveții murați, se taie in bucățele și se adaugă la amestecul de carne și legume.
Se lasă la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună! 😉
Sursa: bucataras.ro