Diverse

DIVERSE | Cum să previi bășicile provocate de încălțăminte

De cele mai multe ori, bășicile apar din cauza purtării pantofilor strâmți sau incomozi, care rod pielea la mers, astfel că fricțiunea dintre încălțăminte și piele face ca zona să supureze și să se inflameze.

Iată, așadar, câteva sfaturi utile de a preveni formarea bășicilor!

Alege mărimea corectă

Fricțiunea creată de purtarea încălțămintei nepotrivite – o mărime prea mare sau prea mică – provoacă cel mai adesea bășici, astfel că e bine să te asiguri că alegi o mărime corectă. De asemenea, renunță la purtarea pantofilo vechi și incomozi.

Șosetele sunt de vină!

Picioarele transpirate și șosetele care se deplasează în interiorul pantofului reprezintă calea sigură către durere, respectiv nemiloasele bășici.

Înlocuiește șosetele din bumbac, care absorb transpirația piciorului, cu unele realizate din material sintetic, care țin la distanță umezeala. De asemenea, există șosete speciale împotriva bășicilor, care au în compoziția materialului…teflon.

Aplică pudră de talc

Ca o măsură preventivă, poți aplica pudră de talc pe zonele predispuse la formarea bășicilor. În plus, pudra va păstra pielea uscată, împiedicând astfel formarea pungilor cu lichid.

Ai grijă la lungimea unghiilor

O pedichiură îngrijită face impresie bună și nu numai. Asigură-te că lungimea unghiilor de la picioare nu te va incomoda la mers și că acestea nu se vor freca de marginea pantofului. În caz contrar, riști să te alegi, din nou, cu leziuni ale pielii.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page