Sanatate

SANATATE | Sucul de ananas este de 5 ori mai eficient decât siropul de tuse

Ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă cu puternice proprietăți antiinflamatoare. Substanța luptă împotriva infecțiilelor și omoară bacteriile, astfel că sucul de ananas este mult mai eficient în tratatea tusei decât siropurile obișnuite.

În plus, un pahar de ananas conține apriximativ 50% din necesarul zilnic de vitamina C, care reglează metabolismul și ajută la conversia energiei. Ananasul conține și o cantitate însemnată de mangan, un mineral care stimulează absorbția calciului în organism și metabolizează carbohidrații și grăsimile.

Ca antiinflamator, bromelaina poate fi folositoare în artrita reumatoidă. Într-un studiu preliminar, 73% din pacienţii cărora li s-a dat suplimentul timp de 3 săptămâni-13 luni au semnalat rezultate de la bune la excelente.

Bromelaina pare să reducă vâscozitatea mucusului, ceea ce poate fi de folos în tratamentul astmului sau al bronşitei cronice. Și-a dovedit, totodată, eficiența în tratarea sinuzitelor. Alte studii arată că enzimă poate ajuta la absorbţia antibioticelor, cum ar fi Amoxicilina şi Penicilina.

Sucul de ananas tratează tusea persistentă

Consumul de suc de ananas calmează durerile de gât și ajută la deblocarea mucusului din plămâni sau sinusuri, care provoacă episoade de tuse, strănut sau alte infecții dureroase.

Astfel, în urma unui studiu publicat în ,,DerDer Pharma Chemica”, în 2010, oamenii de știință au descoperit că sucul natural de ananas, în combinație cu sare, piper și miere, poate dizolva mucusul din plămâni în cazul pacienților bolnavi de tuberculoză.

Iată rețeta pe care o poți prepara și tu pentru calmearea tusei:

– o cană de suc de ananas proaspăt;
– un sfert de cană de suc de lămâie;
– o bucată mică de ghimbir (rasă);
– o lingură de miere;
– jumătate de linguriță de piper cayenne.

Amestecă ingredientele și consumă câte un sfert din această combinație de 2-3 ori pe zi.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page