Retete
RETETA | Clătite cu brânză la cuptor
Ingrediente:
Pentru clatite
- 200 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 2 galbenusuri
- 30 g unt
- o lingura zahar
- faina alba, cernuta (aproximativ o cana si jumatate; cana de 250 ml)
Umplutura de branza
- 400 gr branza dulce de vaca
- un ou
- o lingura zahar
- marar verde (optional)
- coaja rasa de lamaie
- o lingurita esenta rom
In plus
- 2 oua
- o lingurita zahar
- 150 ml smantana
- 50 g unt
- Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
- Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
- Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte si apa, amesecand energic cu un tel pentru a nu a face compozitia cocoloase, pana le terminam pe toate, iar la final adaugam untul.
- Omogenizam totul. Trebuie sa obtinem o compozitie cu consistenta unei smantani subtiri.
- Lasam la loc rece 15 minute.
- Pregatim o tigaie pentru clatite, luam cate un polonic din compozitie, turnam in tigaie si inclinam tigaia in toate partile pentru a se prelinge compozitia. Lasam pana se rumeneste usor pe margini apoi invartim.Procedam la fel cu toata compozitia.Lasam clatitele deoparte si pregatim umplutura.
- Amestecam branza de vaci cu zaharul, oul, marar verde tocat, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
- Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt.
- Luam cate-o clatita, punem cate o lingura de umplutura, intindem, rulam si asezam in tava.
- La final taiem untul ramas cubulete mici si distribuim deasupra clatitelor.
- Amestecam ouale cu zaharul si smantana si turnam deasupra clatitelor dupa ce le-am intepat usor cu furculita.
- Dam tava la cuptor si lasam pana se rumenesc usor si sosul cu oua e bine legat.
- Servim fierbinti, cu smantana.
Sursa: bucataras.ro