RETETA | Supă de roșii cu găluște bavareze
Ingrediente:
Pentru galuste:
- 4 chifle de 1 zi
- 50 g pesmet
- 2 oua
- 75 g unt
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa rosie
- 2 gogosari copti
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 120 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara
- 750 ml apa, pentru fiert galustele
Pentru supa:
- 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
- 2 cepe rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 capatana usturoi
- sare dupa gust
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 3-4 frunze busuioc verde
- apa in care au fiert galustele
Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.
Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.
Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.
Adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.
Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.
Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.
Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.
Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.
Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.
Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.
Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.
Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.
Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.
Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Sursa: bucataras.ro