Retete
RETETA | Ghiveci de legume cu carne de porc
Ingrediente:
- 300 g carne de porc
- 200 g mazăre
- 300 g linte fiartă
- 1 morcov mare
- 50 ml suc de roşii
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 ceapă potrivită
- pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi morcovul felii, se călesc împreună în uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea porţionată, puţină sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ
10 minute. Se adaugă lintea fiartă, mazărea, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea, mazărea şi morcovul sunt bine pătrunse. Se adaugă pasta de roşii diluată cu sucul de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă 5-6 minute. Ghiveciul de legume cu carne de porc se serveşte cald.
Sursa: clickpoftabuna.ro