ImportantLocal

LOCAL | Săveniul, oraşul cetăţenilor responsabili, a colectat selectiv deşeurile electrice!

În perioada 5-8 mai 2015, în oraşul Săveni a avut loc o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice din campania ”Locul deșeurilor nu este în preama ta!”, inițiată de Asociația RoRec şi autorităţile locale.

Cetăţenii din Săveni au arătat că sunt preocupaţi de protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). La finalul celor patru zile de colectare, aproximativ 6000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost strânse pentru a fi reciclate.

Vineri, 8 mai, a avut loc tragerea la sorți a câştigătorilor premiilor puse în joc pentru cetăţenii care s-au implicat în campania de colectare şi s-au debarasat corect de deşeurile electrice în cadrul acesteia. Lista cu numele câştigătorilor este disponibilă pe www.rorec.ro.

De asemenea, voluntarii Liceului ”Dr.Mihai Ciucă” Săveni, de la clasa a X-a C, s-au alăturat acţiunii de colectare, contribuind la promovarea informațiilor despre importanța colectării selective a deșeurilor electrice și electronice.

Asociația RoRec asigură pentru tot județul Botoșani, în regim permanent, preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie. Pentru colectarea deșeurilor electrice mici, becuri și baterii, Asociația RoRec pune la dispoziția cetățenilor punctele de colectare din magazine, școli, firme sau instituții unde se pot depune aceste deșeuri, care pot fi aflate accesând o hartă interactivă. Harta afișează punctele din proximitatea casei sau biroului tău, fiind disponibilă pe www.rorec.ro/reteaua-nationala-de-colectare/.

Prin intermediul TelVerde 0800 444 800 sau accesând formularul online de comandă casare disponibil pe www.rorec.ro/formular-de-comanda-casare/, firmele și instituțiile pot să se debaraseze corect și responsabil de echipamentele electrice și electronice vechi sau uzate. Asociația RoRec le oferă documentele necesare, respectiv proces verbal de casare, prin care pot scoate din gestiune aceste obiecte, respectând legislația de mediu.

Toți cei ce doresc să afle informații despre felul în care se pot debarasa de deșeurile electrice și electronice în mod corect și responsabil pot apela TelVerde 0800 444 800, un serviciu național, disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00.

deseuri electronice

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page