Retete

RETETA | Tort cu mere și nuci

Ai nevoie de: 170 g biscuiți graham, 60 g zahăr, 125 g unt topit.

Pentru umplutură:

  • 750 g cremă de brânză
  • 250 g zahăr
  • 100 ml smântână
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 plic gelatină
  • 3 mere
  • 100 g nucă mărunțită

Mod de preparare:

Macini biscuiții și-i amesteci cu untul topit și zahărul. Pui blatul într-o formă rotundă de tort cu inel detașabil și dai la rece. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe plic. Mixezi crema de brânză cu zahărul, adaugi smântâna și sucul de lămâie. La sfârșit încorporezi gelatina și amesteci.

Cureți 2 mere de coajă, le îndepărtezi cotorul și cutia de semințe și le tai felii. Pui peste blat jumătate din crema de brânză, așezi feliile de mere, o parte din nuca mărunțită și restul de cremă. Dai tortul la frigider pentru câteva ore. Înainte să-l servești în decorezi cu mărul rămas tăiat felii și restul de nucă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page