Retete
RETETA | Șalău cu ciuperci în sos de roșii
Ingrediente:
- 3 bucati salau (aprox 300 gr bucata)
- 1 ceapa
- 1 conserva ciuperci
- 400 ml sos de rosii
- 1 lingura pasta de ardei(optional)
- 3 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru macinat
- patrunjel verde pentru ornat
Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, iar cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul. Lasam cateva secunde, apoi stingem cu sosul de rosii. Adaugam foile de dafin, putina sare, piper, pasta de ardei si lasam sa dea 2-3 clocote.
Turnam sosul de rosii peste peste, impreuna cu ciupercile scurse si clatite bine.Lasam tava la cuptor pana sosul se ingroase.
Servim mancarea cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra.
Sursa: bucataras.ro