Retete

RETETA | Șalău cu ciuperci în sos de roșii

Ingrediente:

  • 3 bucati salau (aprox 300 gr bucata)
  • 1 ceapa
  • 1 conserva ciuperci
  • 400 ml sos de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei(optional)
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Pestii bine curati si spalati, ii tamponam bine cu servet absorbant, ii presaram cu sare si piper si ii punem intr-o tava cu 2 linguri de ulei la foc iute.

Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, iar cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul. Lasam cateva secunde, apoi stingem cu sosul de rosii. Adaugam foile de dafin, putina sare, piper, pasta de ardei si lasam sa dea 2-3 clocote.

Turnam sosul de rosii peste peste, impreuna cu ciupercile scurse si clatite bine.Lasam tava la cuptor pana sosul se ingroase.

Servim  mancarea cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page