Retete

RETETA | Salată caldă de cartofi cu spanac

Ingrediente:

  • cartofi fierti in aburi
  • baby spanac crud
  • o lingura de ulei de masline
  • ceapa verde
  • ardei rosu
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute si ierburi aromate dupa gust
Mod de preparare:

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai bine gustul cartofului.

Intr-o tigaie neaderenta ( de piatra folosesc eu ) se pune o lingura de ulei si se adauga un fir de ceapa verde tocat rondele si o jumate de ardei rosu taiat cuburi mici, se presara sare de mare si piper si se lasa pret de 1-2 minute la foc foarte mic cat sa scoata aroma din ardei. Se adauga apoi baby spanac bine spalat si stors, nu va zgarciti cu cantitatile, eu am pus in jur de 300 de grame, era tigaia plina doar ca scade foarte tare. Nu trebuie pusa sub nici o forma apa sau alt lichid, spanacul se face singur la foc mediu, in 2 minute este gata, in propriul suc lasat de frunze.

Se adauga la final cartofii si se verifica asezonarea. Eu am mai adaugat cateva ierburi aromate si cativa fulgi de ardei iute . Este o salata calda perfecta pentru o zi de iarna, usoara si plina de vitamine. Va doresc pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page