DIVERSE | Alimente care nu trebuie combinate
Pentru o sănătate de fier, dar și pentru a preveni acumularea de kilograme nedorite, trebuie să acorzi o atenție sporită și modului în care asociezi alimentele. Iată alimente care nu trebuie combinate!
Potrivit nutriționiștilor, proteinele rămân cel mai mult timp în stomac pentru a fi digerate. Alimentele care au nevoie de foarte puțin timp pentru a fi digerate sunt carbohidrații, printre care se numără pastele, orezul sau cartofii.
Alimente care nu trebuie combinate: carbohidrați și alimente acide
Carbohidraţii (cartofi, pâine, fasole, banane) nu ar trebui să se regăsească la aceeiași masă cu alimentele acide, printre care se numără tonul, mozzarella, laptele, ovăzul, lămâile, portocalele, ananasul și roșiile, deoarece carbohidrații se digeră mai greu în mediu acid.
Nu consuma proteine concentrate și carbohidrați la aceeași masă
Asta înseamnă că nu trebuie să mănânci nuci, carne, ouă, cașcaval la aceeași masă cu pâine, cereale, cartofi, fructe dulci și prăjituri.
Nici fasolea uscată nu se combină cu carbohidrați. Nu pune în aceeași farfurie ouă cu carne sau ouă cu cașcaval. Și laptele trebuie consumat singur, la o diferență de cel puțin 30 de minute de celelalte alimente.
Alimente care nu trebuie combinate: proteine cu grăsimi
O altă combinație pe care trebuie să o eviți sunt proteinele și grăsimile. Așadar, nu mânca la aceeași masă smântână, lapte în combinație cu carne, brânză, cașcaval, nuci, pentru a nu îngreuna procesul de digestie.
Prezența grăsimilor în stomac diminează sucul gastric. Nici proteinele nu trebuie asociate cu legume și fructe acide. Pepenii este bine să fie consumați singuri, nu în combinație cu alte alimente.
Sursa: clicksanatate.ro