Proiectul SpeakIT, aflat la a doua ediție, îşi propune să inițieze liceeni în artele vorbitului în public. Acesta se va desfășura în Săptămâna Altfel, între 6 şi 9 aprilie şi va implica 40 de participanți liceeni ce vor fi selectați în urma înscrierilor ce încep pe 20 martie şi se termină pe 31 martie.
Care ar fi principalele motive pentru care un tânăr ar trebui să participe la SpeakIT? În primul rând, proiectul are ca scop să încurajeze liceeni să îşi înfrunte teama de vorbitul în public şi să îi înveţe să vorbească liber şi fără ezitare în faţa unei audienţe. De asemenea, proiectul are şi o latură socială, distractivă. Pe lângă faptul că proiectul trezeşte interesul liceenilor în desluşirea tainelor oratoriei, acesta le oferă şi ocazia să cunoască oameni noi, cu aceleaşi pasiuni şi ambiţii. Ediţia anului trecut a legat numeroase prietenii ce s-au dovedit puternice, iar astfel spiritul SpeakIT este definit de conexiunile interumane pe care proiectul le formează.
Ediţia anului precedent a învăţat tinerii despre numeroase aspecte ale vorbitului în public cum ar fi influenţarea publicului prin tonalitatea vocii şi prin folosirea anumitor cuvinte cheie, precum şi despre interpretarea body language-ului. Feedback-ul primit după încheierea proiectului a fost pozitiv şi mulţi dintre cei ce au participat doresc să se înscrie şi la ediţia acestui an.
Evenimentul este organizat în totalitate de voluntari, de asemenea liceeni.
Pentru al doilea an consecutiv, proiectul beneficiază de un parteneriat productiv cu membrii organizaţiei non-profit Toastmasters, care vor ţine cursurile pe partea de Public Speaking şi Body Language. Anul acesta vor fi susţinute şi traininguri de către reporterii TVR Iaşi, care vor da sfaturi bazate pe experienţa din culisele studioului de televiziune, astfel încât participanţii să fie pregătiţi şi pentru a ţine un discurs în faţa camerelor de filmat. Astfel, proiectul oferă tinerilor oportunitatea de a învăţa de la traineri cu experienţă despre oratorie şi încrederea în sine.
Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să afle mai multe detalii despre proiect pe pagina de Facebook a acestuia, unde se vor posta în curând informaţii despre înscriere: https://www.facebook.com/speakitiasi.
Proiectul primeste sponzorizare, deşi este încă în proces de dezvoltare, şi este deschis la posibile propuneri de parteneriat.
Date de contact ale organizatorilor: Roșu Mircea 0746600136