Retete

RETETA | Prăjitură pentru 8 martie

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • zeama de la un compot de fructe pt.insiropat
  • 1 cutie mica d efrisca Hulala
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de ornament de ciocolata
  • cateva capsuni proaspete
  • 1 /2 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr.Otker
Mod de preparare:

Pregatim intai compozitia pentru blat astfel: batem albusurile spuma tare si apoi incorporam usor si galbenusurile frecate cu zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Apoi amestecam pudra de cacao cu faina si praful de copt. Apoi incorporam si aceste prafuri presarand usor in ploaie si amestceand cu un tel nemetalic de sus in jos pana se omogenizeaza bine. Apoi turam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si o bagam la cuptorul preincins pana ce se ridica si se coace bine. Apoi il scoatem si-l lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2 si apoi din fiecare parte decupam dscuri cu gura unui pahar.Insiropam bine cu zeama de la un compot de fructe, cirese sau ananas folosesc eu in general, apoi umplem discurile cu crema. Crema se prepara normal cu lapte rece dar eu am batut-o cu frisca si am pus-o asa. Apoi deasupra am pus cu posul un mot de frisca, am presarat cateva ornamente de ciocolata si apoi am infipt sferturi de capsuni. Serviti, Doamnelor!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page