Sanatate

SANATATE | Rețete din natură pentru bolnavii de astm

Polenul, praful, părul de animale, frigul și mucegaiul sunt câțiva dintre factorii care declanșează simptomele neplăcute ale astmului. Pentru a calma accesele de tuse și a elibera căile respiratorii, poți încerca anumite remedii.

Usturoiul reduce inflamația

Sunt cunoscute proprietățile antiinflamatoare ale usturoiul, el fiind eficient și în scăderea intensității crizelor de astm. 500 de grame de usturoi se curăță și se pun la fiert într-o oală cu apă cât să îl acopere.

Se adaugă 250 grame de zahăr și se lasă să fiarbă până capătă consistența unei paste. După ce s-a răcit, se pune într-un borcan și se dă la rece. Se ia câte 1 linguriță, cu 20 de minute înainte de mesele principale.

Cei care au stomacul sensibil pot încerca decoctul cu usturoi. În acest caz, 1 kg de usturoi se fierbe la foc mic în 4 litri de apă. După 2 ore se strecoară, iar după ce s-a răcit puțin se adaugă 750 g miere de albine. Se ia câte o lingură, dimineața și seara.

Mierea întărește imunitatea

Mierea are numeroase calități terapeutice și crește rezistența organismului față de efectul nociv al factorilor externi. Astfel, schimbările bruște de temperatură, umiditatea și substanțele alergene nu vor mai declanșa episoadele de tuse atât de frecvent la cei care urmează tratamente naturiste cu miere. În jumătate de kilogram de miere se amestecă 10 linguri de propolis.

Se administrează câte 1 linguriță de trei ori pe zi. Este bine ca, dimineața, lingurița să se ia pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

La fel de benefică este și combinația miere și dovleac. Se taie capacul unui dovleac mic, bine copt și se îndepărtează semințele. Se pune miere cât să se umple aproape tot dovleacul și se ia câte o lingură de miere cu miez de 2-3 pe zi.

Inhalațiile eliberează căile respiratorii

Aburii acționează ca un expectorant și diminuează crizele asmatice. Într-o oală cu apă se adaugă o mână de flori de mușețel, gălbenele, lavandă și lumânărică. După ce apa a dat în clocot, se acoperă capul cu un prosop și se inhalează adânc vaporii. Acest remediu este recomandat înainte de culcare.

Cataplasme pentru un somn liniștit

Cei care se confruntă cu accese de tuse și dificultăți de respirație în timpul nopții pot apela la cataplasmele calde. Se macină 300 g boabe de muștar și se combină cu 2 ridichi date prin răzătoare. Amestecul se pune într-un vas pe foc, cât să se încălzească.

Cataplasmele se întind pe o pânză, se aplică pe spate și piept și se lasă să acționeze minim 2 ore. Se repetă tratamentul în fiecare seară.

Bine de știut: Și masajul cu alifie de tătăneasă sau cremă de gălbenele este recomandat persoanelor care suferă de astm. Acestea se aplică pe piele, în zona pieptului și a spatelui, după baie.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page