Retete
RETETA | Tocăniță de miel
Ingrediente:
- 1.5 kg miel cu coaste
- 3 linguri pasta ardei rosu
- 100 ml ulei
- 1/2 lingurita ,, eros pista ”-pasta ardei iute rosu
- 1 lingur boia rosie de ardei
- 1 ardei mare gras rosu
- 2 linguri faina alba
- 2 pahare lapte
- 1 pahar smantana
- 2 fire tarhon verde
- 6 fire usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
- Portionati carnea de miel si prajiti in ulei pana se rumeneste .Sarati .
- Adaugati pasta de ardei , ardeiul rosu maruntit si amestecati .
- Adugati faina alaba si boiaua, tarhonul , amestecand in continuare .
- Turnati laptele ,amestecati si lasati la foc mic pana se patrunde carnea .
- La sfarsit adugati verdeturile tocate si smantana ,diluata cu putin sos cald .
- Serviti cu mamaliguta fierbinte .
Sursa: bucataras.ro