Retete
RETETA | Chec cu ciocolată și merișoare
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 100 gr unt
- 250 gr faina
- 100 gr ciocolata
- esenta de cafea
- 1 praf de copt
- merisoare confiate
- un praf de sare
- 1 lingura cacao
Bateti spuma untul cu zaharul,apoi adaugati pe rand galbenusurile,unul cate unul,ciocolata topita la bain-marie,esenta de cafea.Cerneti deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua .Omogenizati compozitia ,apoi adaugati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Amestecti usor ,cu o lingura de lemn ,pana se omogenizeaza ,apoi turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina.Presarati merisoarele si dati la cuptor aproximativ 35-40 de minute.Lasati sa se raceasca,apoi pudrati checul cu zahar cu aroma de vanilie.
Sursa: bucataras.ro