RETETA | Pulpă de porc coaptă în foi de varză murată
Ingrediente:
- 1 capac pulpa porc -1.5 kg
- 200 gr bacon- slanina afumata
- 2 linguri untura porc
- 6 catei usturoi
- 6-10 frunze varza murata
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita pasta rosie de ardei iute
- sare
- verdeata si masline pentru decor .
Pulpa de porc se spala si se zvanta .
Usturoiul se curata si se taie jumatati.
Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .
Slaninuta se feliaza .
Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .
Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .
Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .
In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .
Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .
Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .
Sursa: bucataras.ro