RETETA | Ceafă de porc caramelizată în bere neagră
Ingrediente:
Friptura:
- 1 kg ceafa de porc portionata
- 500 ml bere neagra
- 6 catei usturoi
- 6 frunze salvie uscata
- boia rosie de ardei
- sare
- piper
- frunzulite oregano verde
Garnitura:
- 10 ciuperci
- 1/2 ardei rosu
- patrunjel verde
- codite ceapa verde
- sare
- nucsoara
Mod de preparare:
Usturoiul se curata si se feliaza .
Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .
Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .
Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .
Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .
Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .
Preparatul trebuie servit cald .
Sursa: bucataras.ro