Sanatate

SANATATE | De ce este important să dormi 7-8 ore pe noapte

Ai obiceiul să dormi 4-5 ore pe noapte? Este cazul să te obișnuiești să dormi opt ore. Iată care sunt motivele pentru care somnul este esențial!

Pentru o mai bună concentrare

Potrivit mai multor studii, persoanele care dorm mai puțin de 7-8 pre pe noapte se concentrează mai greu și se simt mai obosite decât celelalte. Vei constata că un somn adecvat te va face mai activ și-ți vei îndeplini cu mai multă ușurință sarcinile la serviciu.

O putere mai mare de concentrare a fost remarcată, de asemenea, la cei care se odihnesc suficient.

Previne apariția bolilor de inimă

O lipsă constantă de odihnă nu doar că te va face să te simți obosit, dar are repercusiuni și asupra stării de sănătate. Astfel, spun medicii, poate apărea o creștere a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă un risc mai crescut de infarct.

Totodată, poate avea impact negativ și asupra hormonilor. Cortizolul, cunoscut și drept hormonal stresului, ar putea fi secretat în cantități mai mari.

Te ajută să slăbești

Un somn odihnitor este aliatul tău și împotriva kilogramelor în plus. Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, hormonii răspunzători cu apetitul sunt afectați în lipsa somnului.

Când organismul este privat de odihnă, crește canitatea de grelină, cunoscut și ca hormnul foamei, deci vei avea o poftă de mâncare mai mare.

Un sistem imunitar puternic

Lipsa orelor suficiente de somn poate avea impact și asupra sistemului imunitar, care nu va funcționa la parametri normali. Vei fi o pradă mai ușoară afecțiunilor de sezon. Totodată, vei avea de suferit și în ceea ce privește aspectul: un ten obosit și cearcăne.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page