RETETA | Chec cu lămâie și mac
Ingrediente:
- 200 gr unt
- 250 gr zahar brut
- 4 oua
- 4 linguri iaurt gras
- zeama si coaja de la o lamaie
- 300 gr faina
- 1 praf copt
- 1 lingura mac macinat
Pentru glazura:
- zeama de la o lamaie
- 2-3 linguri miere
Mod de preparare:
Pornim cuptorul.
Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in continuare. Praful de copt, macul si faina le amestecam intr-un vas separat, apoi le adaugam peste compozitia de oua. Mixam pentru ultima data pana obtinem o compozitie omogena. Lasam un pic deoparte.
Pregatim o tava de chec, asezam o hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.
Punem tava in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit.
Intr-un castronel, stoarcem zeama de la o lamaie, punem 2 linguri de miere si amestecam. Glazuram checul cu acest amestec.
Portionam si servim! Este un chec extraordinar de bun, si umed si pufos in acelasi timp.
(Folositi oua de tara, pentru ca iese culoarea mai frumoasa.)
Pastrati ingredientele la temperatura camerei.
Nu deschideti usa la cuptor mai devreme de 40 -50 minute!
Lasati sa se raceasca inainte de a-l glazura.
Se poate pudra cu zahar vanilat.