Diverse

DIVERSE | Berea, aliat împotriva infecțiilor respiratorii

Consumul de bere fără alcool poate avea efecte antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea infecțiilor tractului respirator superior, potrivit unei cercetări realizate de Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnică din Munich, Germania.

Desfășurat în acest an, pe parcursul a 15 săptămâni, studiul a evidențiat că polifenolii care se regăsesc în mod natural în berea fără alcool pot avea proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce poate reduce bolilor tractului respirator superior.

Cercetarea germană a mai arătat că polifenolii pot îmbunătăți recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv și prelungit.

Descoperirile sunt cu atât mai importante pentru sportivi și persoane care depun un efort fizic susținut, deoarece în urma unei activități intense și prelungite pot rezulta creșteri ale biomarker-ilor care semnalează o activitate inflamatorie, disfuncții ale sistemului imunitar, cât și un nivel ridicat de risc în ceea ce privește infecțiile, în special cele ale tractului respirator superior.

„Studiul de față demonstrează posibilele efecte benefice ale consumului de bere fără alcool pentru inimă și tractul respirator. Polifenolii care se regăsesc în mod natural în alimente precum fructele și legumele sau în băuturi cum este berea fără alcool au o influență pozitivă asupra organismului uman. Astfel, berea fără alcool este o băutură-aliment pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar și prin aportul de polifenoli”, a declarat Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page