Retete
RETETA | Pateuri cu ciuperci și cașcaval
Ingrediente:
- o foaie aluat foietaj,
- 6 ciuperci champignon,
- cascaval,
- 1 ou,
- mac,
- oregano,
- sare
Mod de preparare:
Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercilele taiem si le coacem pe gratar, dupa presaram cu sare si oregano.
Cascavalul se rade pe razatoarea mare.
Se intinde aluatul de foietaj pe masa si se portioneaza in forma de patrat. Pe unul din colturi asezati felii de ciuperca si presarati cu cascaval ras. Luati coltul gol si acoperiti pe cel plin,”sigilati” marginile cu o furculita, obtinandu-se niste triunghiuri.
Se aseaza pe tava, pregatita cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara mac. Apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa la copt 25-30 minute.
Sa aveti pofta!
Sursa: gustos.ro