RETETA ZILEI | Curry de cartofi şi lime cu sos de iaurt şi castraveţi
Ingrediente
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură seminţe de muştar maro sau negre
3 ardei iuţi roşii uscaţi
12-15 frunze de curry
2 cepe tăiate felii
câte 2 linguriţe de coriandru măcinat, garam masala şi curcuma
500g de roşii tăiate sferturi
800g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi foarte mari
400ml lapte de cocos
pâine indiană sau lipie, pentru servit
PENTRU SOSUL DE IAURT
150g de iaurt
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
½ castravete, curăţat de seminţe şi dat prin răzătoarea mare
1 mână mică de frunze de coriandru, tocate grosier
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc seminţele de muştar, ardeiul iute şi frunzele de curry, până ce seminţele încep să se desfacă. Se adaugă ceapa şi se căleşte până ce se înmoaie şi începe să se rumenească.
Se adaugă condimentele şi se amestecă, apoi roşiile; se prăjeşte încă 5 minute. Se adaugă cartofii şi se amestecă totul bine. Se toarnă laptele de cocos şi 200ml de apă. Se lasă la fiert 20-25 de minute, amestecând din când în când, până ce cartofii s-au frăgezit cât trebuie.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele cu sare şi piper.
Dacă mâncarea de curry are prea multă zeamă, se scot cartofii cu o paletă şi se mută în alt vas, apoi se fierbe sosul până mai scade un pic. Se adaugă din nou cartofii şi se amestecă, apoi se condimentează bine cu sare şi piper. Se serveşte cu pâine călduţă şi cu un moţ de sos de castraveţi.
POFTA BUNA!
goodfood.ro