Retete
RETETA | Perișoare de curcan în sos de roșii cu tarhon
Ingrediente:
- Pentru perisoare:
- 350 g carne curcan tocata
- 1 ceapa mare
- 1 cescuta orez fiert
- 1 ou
- 2 felii paine
- 2-3 fire patrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri faina
- Pentru sos:
- 400 g pulpa de rosii decojite
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zahar
- 1 catel usturoi
- 1 legatura tarhon
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare. umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.
Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.
In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.
Sursa: gustos.ro