RETETA | Tort Kodrit Kadir
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
- * 1 ou
- * 100 g zahar
- * 100 ml lapte
- * 100 ml ulei
- * 1 lingurita praf de copt
- * 100 g faina
- * 4 linguri de cacao
- * esenta de rom
Pentru crema avem nevoie de:
- * 800 ml lapte
- * 5 oua
- * 200 g zahar
- * esenta de vanilie
Pentru caramel avem nevoie de:
- * 5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.
Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta, se va face testul scobitorii. Timpul de coacere depinde de cuptor.
Dupa ce s-a copt, lasam tortul sa se raceasca, apoi punem platoul pe care va trona tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Eu am mai lasat tava peste tort si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine, apoi l-am portionat.