Sanatate

SANATATE | Lăptişorul de matcă, LEACUL bun la toate

Căutăm noi şi noi remedii, care să nu aibă efecte secundare. Să fie oare lăptişorul, hrana reginei stupului, leacul bun la toate? Revista „Click! Sănătate” îţi arată care sunt virtuţile sale cele mai importante.

Depozit de minerale şi de vitamine

În lăptişorul de matcă se regăsesc până la 20 de aminoacizi, consideraţi substanţe indispensabile în sinteza proteinelor, „piatra de temelie” a masei musculare. Opt dintre aceştia au fost identificaţi ca fiind esenţiali, deoarece nu pot fi sintetizaţi de organism şi trebuie asimilaţi zilnic din alimente.

Revigorează imunitatea

Ştiai că lăptişorul de matcă este mai bogat în complexul B decât drojdia de bere? Vitamina B5 (acidul pantotenic, supra-numită „vitamina antistres”) se găseşte în concentraţii mari în lăptişorul de matcă. De asemenea, e singura sursă de acid 10 HDA (substanţă activă cu efect antibacterian, antifungic şi antiviral), care ajută la eliminarea radicalilor liberi.

Bun după efort sau în hepatite

Studii efectuate în Japonia arată că lăptişorul de matcă pur are acţiune energizantă, reface neuronii şi reduce colesterolul „rău” din sânge. Mai mult, nutriţioniştii recomandă terapia cu lăptişor de matcă pentru refacerea organismului după eforturi intense şi în hepatite.

Elixir antiîmbătrânire

Lăptişorul este un tonic care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Dar aceste performanţe se obţin în urma unui tratament intern cu lăptişor de matcă pur, aşa cum este extras din stup, fără să conţină aditivi. Acest sortiment se poate procura doar din magazinele cu produse naturiste (dotate cu frigidere) şi se adaugă în miere: la 10 grame de lăptişor de matcă pur se amestecă 500 grame de miere.

E hrana reginei stupului

Pare incredibil, dar regina stupului trăieşte aproape cinci ani, în timp ce fiicele sale, albinele lucrătoare, au o durată de viaţă de numai 45 de zile. Iar secretul ei este lăptişorul de matcă, hrana pe care o consumă. Putem beneficia şi noi de pe urma proprietăţilor lăptişorului de matcă, aşa cum spun studiile medicale recente.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page