Retete
RETETA | Ostropel de pui
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 6 catei de usturoi
- o jumatate de ceapa
- un morcov potrivit
- vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 1/2 cana suc de rosii
- un pahar de vin alb
- o lingurita de patrunjel tocat
- o jumatate de lingurita de cimbru
- o lingurita de zahar
- o lingurita de sare
- puteti pune si piper macinat
- dar eu am renuntat pt ca maninca si asta mica a mea
Mod de preparare
Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.
Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti ostropelul la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul si mai lasati la foc cam 15 minute.
Serviti ostropelul cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturi.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro