DIVERSE | Aşa scapi de toxinele din ficat – VIDEO
Te simţi obosit şi fără vlagă? Toxinele din organism sunt de vină!
Maioneză, cozonac, sarmale, toate şi-au pus amprenta asupra organismului şi cel mai afectat este ficatul. Cum îl “înviorăm”? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu ne oferă o reţetă de detoxifiere a ficatului.
Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el fiind primul care vine în contact cu sângele care transportă toxinele. Acesta este cel ce produce acizi biliari, colesterol, diverse substanţe fluidifiante ale sângelui.
Totuşi principala funcţie a ficatului este să purifice organismul, să-l elibereze de toxine şi de deşeuri metabolice. Iată cum poate arăta o cură de detoxifiere
Dimineaţa. Beţi un suc din ridiche(150gr.), morcov, păstârnac şi pătrunjel, câte 200gr.din fiecare. Sucurile de legume oferă organismului vitaminele necesare, îl energizează şi îl hrănesc
Prânz. Supă cremă de varză albă. Se prepară dintr-un litru şi jumătate de apă, 500g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, 1 lingură de ulei. Se pasează la rece, se servesc cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt
Seara. Salată de andive cu praz
Pe tot parcursul zilei se consumă apă plată, minim un litru şi ceai de gălbenele cu rostopască, frunze de zmeur şi coada-calului, în părţi egale. Se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici. Această cură de dezintoxicare se poate ţine o zi pe săptămână, timp de o lună.
Sursa: clicksanatate.ro