Sanatate

SANATATE | Măslinele și colesterolul

Maslinele sunt alimente bogate din punct de vedere nutritional, cu o valoare energetica ridicata. Sunt de doua feluri: cele negre, culese la maturitate si cele verzi. Iata de ce trebuie sa nu lipseasca din meniul zilnic.

Maslinele contin cantitati insemnate de fier, vitamina E si cupru. Datorita acestora ele pot normaliza nivelul colesterolului, previn infarctul si bolile cardiovasculare. Le poti adauga in salate sau la diverse preparate culinare.

Maslina e un fruct cu un continut mare de calciu, care are un rol fundamental pentru sanatatea oaselor.

Consumul zilnic de masline previne reumatismul si artrita, diminueaza simptomele astmului si incetinesc procesul de imbatranire.

O cura de masline poate neutraliza efectele nocive si echilibreaza organismul. In urma studiilor s-a constatat o legatura directa intre consumul de masline si prevenirea cancerului la san. Grasimile din masline si vitamina E protejeaza impotriva cancerului de colon.

Sursa: Lyla.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page