Local

Posesorii de autovehicule electrice au la dispoziție o nouă stație pentru încărcare – FOTO

Posesorii de autovehicule electrice au la dispoziție o nouă stație pentru încărcare - FOTO

Posesorii de autovehicule electrice au la dispoziție o nouă stație pentru încărcare.
Amplasat la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, obiectivul de investiție a fost realizat prin intermediul proiectului „RO-UA Partnership for Climate Change Mitigation / Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.
„Este o stație de încărcare mixtă ce va pune la dispoziția botoșănenilor posibilitatea de a-și încărca nu doar autovehiculele electrice ci și diferite dispozitive”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Stația este prevăzută cu 2 porturi de încărcare cu puterea de 22 Kw, alimentate atât din rețea dar, în principal, dintr-un sistem fotovoltaic compus din 20 de panouri cu puterea de 270 w fiecare, invertor solar și structură metalică amplasată la sol.
Noua stație este prevăzută și cu porturi USB destinate încărcărcării diferitelor device-uri.
În cadrul aceluiași proiect au fost înființate și două structuri, Agenția pentru Managementul Energiei și Centrul pentru Promovarea Inovării, în care au fost instalate echipamente inovatoare de prezentare a producerii energiei regenerabile.
Proiectul a fost implementat alături de Asociația „Biroul de cercetare, inovații și tehnologie”, Departamentul de Integrare Economică a Comitetului Executiv al Consiliului Local – Ivano-Frankivsk și Universitatea de Petrol și Gaze din Ivano-Frankivsk, în vederea dezvoltării și sprijinirii cooperării inovatoare pentru atenuarea schimbărilor climatice în regiunea transfrontalieră România-Ucraina.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page