RETETA | Tartă cu cremă de lămâie
Ingrediente:
PENTRU CREMA DE LĂMÂIE
5 gălbenuşuri de ou
450 ml lapte condensat îndulcit
225 ml suc de lime proaspăt stors
Coaja de la ½ lime
PENTRU BLAT
10 biscuiţi graham
50 g zahăr
5 linguri unt topit
Frişcă pentru servit
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, se amestecă bine gălbenuşurile de ou, laptele, sucul şi coaja de lămâie cu ajutorul unui tel.
2. Pentru blat: se macină biscuiţii (sau se zdrobesc cu ajutorul unui făcăleţ) şi se pun într-un bol. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se amestecă, până se obţine un aluat omogen. Acesta se presează uşor într-o tavă specială de tarte, cu diametrul de 30 cm. Se dă tava pentru 8 minute la cuptor, la 180º C, apoi se scoate şi se lasă să se răcorească.
3. Peste blat, se toarnă umplutura cu gălbenuşuri şi se dă din nou la cuptor, la aceeaşi temperatură, unde se mai lasă încă 8 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, iar când tarta este rece se poate pune la frigider până va fi servită.
Sursa: http://www.gustarte.ro