RETETA | Pui copt cu branza si conopida
Puiul copt cu branza si conopida este un preparat satios, cremos si foarte gustos. In plus, este ideal pentru cinele in familie.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 capatana de usturoi
- 50 grame unt
- 1 lamaie
- cimbru
Pentru conopida cu branza:
- 25 grame unt
- 25 grame faina
- 300 ml lapte
- 100 grame cascaval
- 5 grame mustar
- 1 conopida taiata in buchetele
- 3 rosii
- 4 felii de bacon
- 8 ciuperci
Mod de preparare:
Incinge cuptorul, dupa care asaza puiul intr-o tava si cresteaza-l. In inciziile facute insereaza felii de usturoi. Unge apoi cu unt, introdu usturoi in cavitate si stoarce deasupra sucul de la lamaie. Presara deasupra cimbrul. Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Din cand in cand, unge puiul cu sucul lasat.
Pentru conopida cu branza, incinge untul intr-o tava si adauga faina. Lasa pe foc cateva minute, dupa care adauga treptat si laptele. Adauga branza si mustarul. Soteaza ciupercile si fierbe conopida, dupa care amesteca cu sosul, rosiile, baconul si ciupercile.
Presara parmezan si da la cuptor pentru 15 minute. Pe un platou, asaza puiul feliat si cateva linguri de conopida.
Puiul copt cu branza si conopida se serveste ca atare.
Sura: www.retete.acasa.ro