RETETA | Pască fără aluat
Ingrediente:
1kg branza de vaci grasa
150 g smantana
10 oua
300 g zahar
8 linguri faina
180 g unt, la temperatura camerei
150 g stafide
1 plic praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie mare
coaja rasa de la o portocala mare
2 fiole esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Separa ouale. Intr-un bol adauga galbenusurile impreuna cu zaharul, untul si sarea si mixeaza bine pana obtii o spuma omogena, iar zaharul se topeste. Incorporeaza apoi branza si smantana.
Separat, intr-un bol amesteca faina cu praful de copt. Adauga amestecul peste cel de branza si continua sa mizezi. Incorporeaza apoi coaja de portocala si de lamaie si esenta de vanilie.
Bate albusurile spuma tare. Adauga-le peste amestecul de branza, amestecand usor pana cand se incorporeaza. La final adauga stafidele.
Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace pasca timp de 45-50 de minute. Las-o sa se raceasca complet, apoi pastreaz-o infrigider. Pasca se serveste rece.
Sursa: retete.acasa.ro