RETETA | Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere
INGREDIENTE:
Pentru blat
- 330g biscuiți Oreo (32 bucăți)
- 110 g unt topit la bain marie
Pentru umplutură
- 200g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată neagră (55-70% cacao)
- 200 ml smântână dulce
Pentru topping
- 300 g căpșuni
- nuci/arahide pisate (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Pune biscuiții – cu tot cu cremă – într-un robot de bucătărie. Amestecă până devin prăfoși, până ajung ca niște firimituri. Între timp, topește untul la bain marie. Toarnă-l peste biscuiți și amestecă până se omogenizează. Pune blatul într-o tavă de tartă cu dimensiunile de 12 x 36 cm. Dă la congelator până faci umplutura – câteva minute, adică.
Toarnă smântâna într-o crăticioară mică și încălzește-o încet, la foc mic, fără a amesteca sau a aaduce la punctul de fierbere. Dă de pe foc, pune bucățile de ciocolată înăuntru și lasă așa 1-2 minute. Amestecă până la omogenizare. Scoate tava din congelator, toarnă crema peste și pune căpșunile întregi deasupra. Dă la congelator cel puțin 2 ore. Scoate-o înainte de servire, presară nucile mărunțite deasupra și feliază porțiile.
Sursa: retete.unica.ro