RETETA | Cum să prepari cel mai bun aspic de legume
Ingrediente:
1 dovlecel
2 morcovi
1 cana mazare congelata
1 ardei gras
1/4 telina
1 ceapa alba
sare
foi de dafin
piper boabe
1 capatana de usturoi
gelatina
Mod de preparare:
Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovii si dovlecelul rondele, iar telina felii. Daca feliile ti se par prea mari le mai poti taia in jumatati sau chiar sferturi. Taie si ardeiul felii sau cubulete, dupa preferinte.
Intr-o oala incapatoare adauga un litru si jumatate de apa, foile de dafin si piperul boabe. Cand apa da in clocot adauga telina, morcovii si ceapa. Asezoneaza cu sare dupa gust. Lasa-le sa fiarba timp de 15 minute, apoi scoate ceapa si adauga dovleceii. Dupa alte 10 minute adauga si ardeii.
Fierbe mazarea separat in apa cu sare. Scurge legumele de apa, insa nu arunca zeama.
Curata usturoiul de coaja si piseaza-l. Adauga-l in supa de legume fierbinte. Lasa-l sa stea in supa aproximativ 10 minute.
Intre timp asaza legumele in forme, in functie de preferinte. Strecoara supa de legume printr-o sita foarte deasa sau printr-o sita in care ai pus in prealabil o bucata de tifon. In acest fel zeama va fi clara iar aspicul va avea un aspect placut.
Separat, dizolva un plic de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi amesteca-l cu supa strecurata. Toarna supa peste legume, cu grija pentru a nu se ridica la suprafata.
Cum se serveste aspicul de legume
Lasa aspicul la frgider minim 12 ore inainte de a-l servi. Rastoarna-l apoi pe un platou. Se serveste rece alaturi de paine prajita.
Sursa foto: foodfile.typepad.com
Sursa: retete.acasa.ro