RETETA | Salată de iarnă, cu morcov copt și avocado
Te-ai saturat de preparatele pe baza de carne? Incearca o salata sanatoasa si hranitoare, de iarna. Se prepara in doar cateva minute si poate fi servita atat calda cat si rece.
Ingrediente:
3 catei de usturoi
¾ lingurita cumin
1 lingurita cimbru
¼ lingurita fulgi de chili
sare
piper
1 lingura otet de vin rosu
4 linguri ulei de masline
450g morcovi
1 portocala
1 lamaie
1 avocado
½ cana grau incoltit
3 linguri seminte de dovleac
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Adauga in blender usturoiul, cuminul, cimbrul, fulgii de chili si otetul de vin. Mixeaza bine pana obtii o pasta fina apoi adauga 2 linguri de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.
Spala bine morcovii si curata-i de coaja si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga jumatate din marinata peste morovi, avand grija sa ii invelesti complet in aceasta. Taie lamaia si portocala in jumatati si asaza-le peste morcovi cu partea taiata in jos. Coace morcovii pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Scoate tava din cuptor si asaza morcovii pe un platou. Cand fructele s-au racit stoarce sucul si adauga-l in blender. Mixeaza foarte bine, adaugand treptat uleiul ramas. Asezoneaza cu sare si piper.
Taie morcovii la dimensiunea dorita. Feliaza fructul de avocado peste acestia si adauga apoi spanacul si graul incoltit. Toarna peste acestea sosurile si apoi adauga semintele de dovleac.
Serveste salata de iarna alaturi de crutoane de paine. Optional poti adauga alaturi o lingura de iaurt sau de smantana.
Sursa: retete.acasa.ro
Begin to see the restorative components of the alternative Kidney Treatment,
it even operates on phase 5 people http://renalimpairedfunction.blogspot.com/2015/03/how-to-improve-kidney-function.html