Retete
RETETA | Salată de ciuperci Pleurotus
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci Pleurotus
- piper si sare dupa gust
- 1 pahar de vin alb
- 5 gr cimbru uscat
- o lingura otet
- putin marar pentru ornare
Ingrediente pentru sos:
- o lingura ulei
- o lingura otet
- 3 catei usturoi
- putina zeama de la ciuperci
Mod de preparare:
1. Dupa ce speli ciupercile pune-le la fiert intr-un litru de apa fiarta cu sare, piper, vin, otet si cimbru.
2. Scoate-le dupa 15 minute si lasa-le la scurs si la racit.
3. Toaca verdeata si usturoiul.
4. Taie felii subtiri ciupercile si stropeste-le cu amestecul format din ulei, otet, usturoi si 2 linguri din zeama in care au fiert.
5. Serveste-le cu verdeata deasupra (eu am folosit marar).
Sursa: retetetv.ro