Retete

RETETA | Slănină în saramură

Slanina este unul dintre aperitivele de nelipsit de pe masa de Sarbatori. Daca vrei sa o prepari acasa, este important sa stii ca cea mai buna slanina este cea obtinuta de pe burta porcului. Aceasta trebuie sa fie subtire si sa aiba si o fasie de carne pe ea.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de slanina
  • 10 catei de usturoi, pisati
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 3 boabe de ienibahar
  • apa
  • sare pentru muraturi

Mod de preparare:

Spala bine slanina si tai-o in bucati potrivite. Adaug-o in borcane. Umple apoi borcanele cu apa, pentru a masura care este cantitatea de zeama necesara. Este indicat sa folosesti un pahar gradat.

Daca de exemplu, vei avea nevoie de 300 de ml de apa, adauga intr-o oala aceasta cantitate si mai adauga inca 100 ml. Tine cont ca o parte din apa se va evapora in timpul fierberii. Mai bine sa mai ramana decat sa nu fie suficienta.

Pune apa la fiert impreuna cu piperul, foile de dafin si ienibaharul. Cand da in clocot stinge focul si lasa apa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Adauga cateva linguri de sare pentru muraturi si dupa ce s-a dizolvat, testeaza daca apa este suficient de sarata. Pentru a face acest lucru trebuie sa introduci un ou crud in vas. Daca oul sta la suprafata apa este suficient de sarata. Daca nu, mai trebuie sa adaugi sare. Repeta procedeul din nou pana pana cand oul va sta la suprafata.

Imparte usturoiul pisat in borcane, in cantitate egala apoi umple borcanele cu sarmura preparata. Agita bine borcanele si lasa-le la figider timp de o saptamana, inainte de a servi slanina.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page