International
13 octombrie – Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor
Din ce în ce mai des, viața și bunurile semenilor sunt puse în pericol de inundații, alunecări de teren, furtuni, viscol, secetă, înzăpeziri, grindină, îngheț….
Primul pas pentru reducerea riscului de producere a unei calamități naturale este conștientizarea. Să știi cum să te comporți într-o astfel de situație este la fel de important. Cu atât mai mult acum, când calamitățile naturale au crescut în intensitate și frecvență.
Nu lăsați pe mâine ce puteți face azi! Învățați cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență
Vă așteptăm și astăzi, între orele 10:00 -14:00, în Piețele Centrale din municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și la subunitățile ISU din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești, Darabani, Flămânzi și Coțușca să discutăm despre ce avem de făcut înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de dezastre, dar și despre
implicarea copiilor și a tinerilor pentru comunități mai reziliente la dezastre.
Vă reamintim că, pentru marcarea Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități dedicate culturii de prevenire și celebrării comunităților, autorităților publice și organizațiilor neguvernamentale care fac eforturi pentru reducerea expunerii și vulnerabilității la dezastre.
Activitățile sunt organizate sub egida Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (PNRRD), iar tema propusă pentru acest an de către Națiunile Unite este creșterea nivelului de conștientizare privind vulnerabilitatea la dezastre a copiilor și a tinerilor, precum și promovarea rolului pe care tânăra generație îl poate avea în creșterea rezilienței și, implicit, în dezvoltarea durabilă a comunităților.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care se descărcă gratuit din Google Play Store și AppStore.