RETETA | Trifle cu ciocolata si visine
Ingrediente:
- 1 blat de tort cu cacao
- 1 pachet de budinca de ciocolata
- 2 cani de lapte
- 450 grame visine, fara samburi
- 100 grame zahar
- 2 cani frisca batuta
- fulgi de ciocolata pentru ornat (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castron amesteca visinele cu zaharul. Lasa-le peste noapte la frigider, sau pana cand se topeste zaharul. Scurge-le apoi foarte bine, cu ajutorul unei site. Pastreaza sucul de visine pentru insiroparea blatului.
Taie blatul de tort in cubulete de dimensiuni aproximativ egale.
Intr-o cratita pune laptele si praful de budinca si prepara totul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Adauga jumatate din cantitatea blatului intr-un vas pentru trifle. Insiropeaza blatul cu putin suc de la visine, avand insa grija sa nu il insiropezi foarte tare. Adauga jumatate din cantitatea de visine si peste acestea jumatate din cantitatea de budinca. Acopera totul cu o cana de frisca, apoi repeta procedura cu restul ingredientelor.
Lasa prajitura la fridiger minim 8 ore. Inainte de servire orneaza prajitura, dupa preferinte cu fulgi ce ciocolata, visine sau migdale. Serveste trifle cu ciocolata si visine alaturi de o cupa cu sampanie.
Sursa: http://retete.acasa.ro