AnunturiLocal

LOCAL | Sindicatul IMPACT Botoșani va promova ministrului delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, memoriile formulate de botoșăneni

Federatia Sindicala Nationala FNS PRO.ASIST, reprezentativa la nivel national pe sectorul de activitate asistenta sociala, din care face parte si Sindicatul IMPACT Botosani, promoveaza o serie de actiuni sindicale pentru sensibilizarea factorilor de raspundere din Guvern si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vartnice cu privire la problemele din asistenta sociala.
Una din aceste actiuni vizeaza trimiterea de memorii de catre fiecare sindicat din federatie (20 sindicate din 18 judete), intr-un interval de timp scurt (3 zile) atat catre MMFPSPV cat si catre Guvern.
Problemele cele mai stringente care sunt abordate se referă la:
– salarizarea personalului bugetar din asistență socială, necesitatea aplicării regulamentului de sporuri pentru acest sector de activitate sau gasirea unei soluții pentru a reglementa situația prezentă,
– modificarea legislatiei privind asistentul maternal profesionist,
– problemele asistenților personali, angajați ai primăriilor pentru a îngriji persoanele încadrare în gradul I de handicap.

Sindicatul IMPACT Botosani a trimis in data de 26.06.2014 memoriul din atasament catre Ministerul Muncii si unul identic catre Guvern.
Pe aceasta cale, informam pe toti cei interesati, de faptul ca, un memoriu care expune toate problemele majore cu care se confrunta salariatii din asistenta sociala din judetul Botosani va fi inmanat si doamnei Ministru delegat pe dialog social, Aurelia Cristea, cu ocazia intalnirii ce va avea loc vineri, 4 iulie 2014 la Prefectura Botosani.

Presedinte Sindicat IMPACT Botosani

Camelia Socianu

Related Articles

2 Comments

  1. Imi pare bine sa citesc acest memoriu si sper din tot sufletul meu ca veti reusii. O petitie am creat si noi dar nu sa luat nici o masura. Adevarul este ca din cele 19 700 de A M P a semnat numai 35. In tara vecina deja sa trecut la contract de munca permanent. Un lucru important este varsta standard de pensionare, itrucat lucram si noi in conditii de lucru, deosebite, cum lucreaza si profesorii de grad 1. Salut initiativa dv mentionand ca acest lucru persista in toate judetele tarii, nu numai la Botosani. Cu respect si stima.

  2. Vas ruga sa intelegeti ca noi A.M.P suntem saraci financiar doar bogati la suflet !!Nu are toata lumea NET ca sa vada informatii .Ar fi bine sa se puna in D.G.A.S.P.C sa ne informeze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page