International

INTERNATIONAL | Festivalul de măcelărit şi mâncat câini, din China (imagini şocante)

Chinezii s-au apucat de pregătirile pentru festivalul solstiţiului de vară, la care se consumă câini, mai devreme pentru a evita protestele iubitorilor de animale.
Rezidenţii din oraşul chinez Yulin au început deja pregătirile pentru unul dintre cele mai importante evenimente ale verii – solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, momentul în care chinezii se înfruptă din carnea de câine.

Localnicii au dorit să evite protestele iubitorilor de animale şi s-au apucat de pregătiri mai devreme. Peste tot sunt activişti care militează împotriva acestei cruzimi. În stradă sau online.

caini

Aceştia sunt crescuţi sau cumpăraţi din centre, apoi preparaţi ca pe oricare altă carne de porc, pui, etc. Le este jupuită blana, le sunt scoase măruntaiele, etc, şi la final gătiţi după metode tradiţionale.

În Yulin s-a păstrat din strămoşi această tradiţie de a mânca carne de câine şi de a bea lichior la solstiţiul de vară. Se spune că acest obicei îi menţine sănătoşi pe timpul iernii.

Autorităţile din Yulin stau la distanţă de acest eveniment şi susţin că nu nu sunt de acord cu practica. Se pare că restaurantele au primit ordin să scoată din meniuri carnea de câine, dar nu au interzis şi vânzarea câinilor pentru consumul uman, care nu este ilegală în China.

Un festival asemănător care se ţinea în provincia Zhejiang a fost anulat definitiv în 2011, în urma presiunilor publice, deşi avea o tradiţie de sute de ani.

Sursa: www.apropo.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page