ImportantStiri

NATIONAL | Un poliţist, ajutor de şef de post, s-a împuşcat în cap! FOTO

SUICID…În aceastã dupã-amiazã, în satul Duda de lângã Husi, ajutorul sefului de post, Neculai Vasilache s-a împuscat în cap. La fata locului a sosit un echipaj al ambulantei care face manevre de resuscitare, însã sansele de supravietuire sunt minime.

Practic, glontul a iesit pe partea cealaltã a capului. Nu se cunosc motivele pentru care politistul a recurs la acest gest. Înainte cu o jumãtate de orã, a stat de vorbã cu fostul primar al comunei, Sandu Vasilache si cu cumnatul sãu, comisarul Ioan Vârlan, care este seful Serviciului Rutier de la Vaslui. Acestia au spus cã Neculai Vasilache era vesel, chiar fãcuse câteva glume si cã nimic nu prevestea tragedia care s-a produs.

Politistul este tatãl a doi copii, unul student, altul în clasa a VII-a si se pare cã nu avea probleme financiare si nici nu risca sã-si piardã slujba. Mai mult, acesta tocmai finalizase o tranzactie imobiliarã. Si-a vândut apartamentul din Husi si s-a retras în casa socrilor din Duda. Acesta s-a împuscat într-o anexã a casei si deocamdatã nu se cunoaste motivul sinuciderii. Ne se stie dacã a lãsat vreun bilet.

O echipã complexã de cercetare, în frunte cu comisarul sef, adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie, Cãtãlin Popa, a plecat de la Vaslui pentru a investiga acest caz de suicid.

Au primit la 112 un apel de suicid a unui politist gãsit împuscat cu pistolul din dotare, într-o anexã a a gospodãriei socrilor cu leziuni în zona capului. O echipã complexã de cercetare de la Vaslui, de la Serviciul de Investigatii Criminale si specialisti criminalisti s-au deplasat la fata locului pentru a stabili datele producerii accidentului. Este prea devreme sã tragem concluzii, încã se mai fac manevre de resuscitare.Nu se stie dacã a lãsat sau nu vreun bilet de adio. Probabil cã, dupã ce vor fi audiati membrii familiilor si eventualii martori vom avea mai multe amãnunte”, a declarat Mihaela Straub purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Politistul fusese evaluat psihologic, asa cum prevede legea, o datã la trei ani.

Vecinii si satul nu-si explicã gestul politistului

Vestea cã politistul din comunã s-a sinucis i-a luat prin surprindere pe sãteni. „Era un om plin de viatã si realizat. Mã mirã faptul cã s-a omorât. Nu avea probleme. S-a mutat aici în casa socrilor, el venise cu serviciul de la Husi aici. Are un copil la facultate, unul e mic. Chiar nu înteleg. Nu se certau între ei în casã”, a declarat o vecinã.

Surprinzãtor este faptul cã acesta, înainte de a-si lua viata, îsi programase cu mai multi vecini sã plece la pescuit la un iaz, din satul vecin, Valea Grecului. Fostul primar, Sandu Vasilache a venit imediat când a aflat vestea. E în stare de soc si nu întelege. Când s-au despãrtit programase pentru mâine un grãtar. Nu-si explicã ce putea sã se întâmple în jumãtatea de orã de când se despãrtise, ca politistul sã recurgã la acest gest. Sotia polistului stã în ambulantã încremenitã si plânge. Se roagã sã se întâmple o minune!

Sursa: www.vrn.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page