Alte sporturiSport

SPORT | Nadal – Djokovic, la ora 16:00. Finală cu miză specială la Roland Garros. Rafa şi Nole îşi dispută poziţia de lider mondial

Este ziua lui Rafael şi a lui Novak să demonstreze încă o dată că sportul alb este o artă. Au mai făcut-o în 41 de rânduri, iar Nadal a încheiat victorios în 22, pe când Djokovic în 19. Însă sârbul poate avea un ascendent moral asupra spaniolului, pentru că s-a impus în precedentele patru întâlniri directe, ultima chiar pe zgură, la Mastersul de la Roma, cu 4-6, 6-3, 6-3.

Însă finala de la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care se desfăşoară pe suprafaţa roşiatică, nu ţine cont de statistici. Rezultatul bătăliei care se va da pe Philippe Chatrier între cei doi gladiatori pare greu de descifrat, iar un lucru e cert. Miza are o importanţă aparte şi constă în supremaţia pe care Nadal şi Djokovic şi-o dispută.

Rafa va câştiga al nouălea titlu la turneul preferat sau Nole pe primul în capitala Franţei, completându-şi toate trofeele la cele patru competiţii de Grand Slam. Pus la bătaie este şi fotoliul de lider mondial, din care Rafa va fi detronat în cazul unui succes al lui Nole, dar şi un cec în valoare de 1.650.000 de euro care îi va reveni campionului.

Rafael Nadal (Spania) – Novak Djokovic (Serbia), ora 16:00

Nadal conduce cu 22-19 la întâlnirile directe

Titluri de Grand Slam: Nadal – 13 (opt la Roland Garros, două la Wimbledon, două la US Open şi unul la Australian Open), Djokovic – 6 (patru la Australian Open, unul la Wimbledon şi unul la US Open)

Palmaresul pe zgură în toată cariera (inclusiv turnee Challenger): Nadal – 375-39, Djokovic – 209-50

Drumul până în finală:

Rafael Nadal:

Novak Djokovic:

Sursa: www.prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page