DiverseImportant

DIVERSE | Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Miracolul vieții nu contenește să ne uimească zi după zi, cu diversitatea formelor sale, dar din laboratoarele sofisticate ale naturii, am ales azi cinci din cele mai impresionante „eșantioane”.

Fiecare din acestea deține propriul său „instrumentar interactiv”, cu care nu ezită să ne surprinda și să ne presare viața cu momente de încântare absolutaă, care ne pătrund până în cele mai profunde unghere ale inimii:

Bebelușii

Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Sunt sevele noastre care urcă până la cer – reprezentare a purității și dragostei nețărmurite – un soi de șuvoi viu de trăiri sublime, pe care-l îndreptăm către vremuri ce noi nu vom mai cunoaște.

Florile

Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Cât de multe lucruri avem de învățat de la aceste generoase izvoare de culoare și parfum, care nu se plâng de bătaia vântului și nu slobozesc nici macar un suspin atunci când sunt călcate în picioare de vreun trecător pierdut în gandurile sale…

Fluturii

Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Efemere aripi purtătoare de vise pe umerii vântului, în adierea căruia se nasc și pier ca și cum n-ar fi fost, dăruindu-ne pentru scurtă vreme, mici porții de frumusețe proaspată, în lumina dulce a dimineților de vară.

Albinele

Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Neobosite purtătoare de comori fără de preț din sipetul naturii, albinele sunt poate simbolul cel mai grăitor al dăruirii necondiționate pentru semeni și pentru ceea ce le înconjoară – pornind de la mierea aurie și sfârșind cu polenul dăruit florilor câmpului, grânelor și florii soarelui.

Copacii

Cinci miracole vii, care ne îmbogățesc existența

Statornici și demni promotori ai solitudinii, vara trăind clipa și iarna reflectând în tăcere, copacii poarta în coroanele lor mărturia trecerii timpului, istorisindu-ne povești nescrise despre vremuri și oameni de odinioară, așteptând cu stoicism clipa în care vor fi transformați în viori sau în vreascuri pentru foc.

Toate acestea sunt miracole vii, care ne îmbogățesc existența, atunci când învățăm să le privim cu ochii larg deschiși, sorbindu-le cuvintele nerostite și mângâindu-ne sufletele la vederea lor, cu bucurie și recunoștință pentru că ne-au fost presărate în cale.

Sursa: yupi.md

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page