Alte sporturiInternationalInternationalSport

SPORT | S-a stabilit ora FINALEI dintre Simona Halep şi Maria Sharapova

Simona Halep trăiește la Paris cea mai frumoasă perioadă a carierei sale de până acum, iar sâmbătă, de la ora 16:00, constănțeanca de 22 de ani va juca finala de la Roland Garros, împotriva rusoaicei Maria Sharapova, locul 8 WTA.

Favorită 4, Halep i-a cucerit deja pe francezi, care o susțin în număr foarte mare pe arenele din Paris. Spectaculoasă ca joc, Simona își mărește numărul fanilor de la o zi la alta, iar aparițiile sale televizate provoacă mare interes atât în România, cât și în Franța.

În cursul zilei de vineri, Halep a vorbit cu reporterii de la Roland Garros despre calitățile ei, dar și despre modul în care va aborda finala cu Sharapova, de sâmbătă.

“Cea mai bună lovitură a mea este reverul în lung de linie, dar eu sunt mai mică de înălțime decât celelalte jucătoare. Încerc să lovesc mingea foarte rapid. Tenisul meu e diferit, pentru că nu am un serviciu puternic și încerc să deschid unghiurile.

Întotdeauna îmi urmăresc adversarele, încerc să mă concentrez, dar am multe planuri. Pentru mine e important să-mi fac jocul, să fiu agresivă, să stau aproape de linia de fund. Știu că Maria (n.r. Sharapova) e foarte puternică. Ea te face să stai aproape de linia de fund, dar te împinge cât mai în spate. Nu vreau să o las pe ea să facă jocul!”, a declarat Halep

Noua senzație a tenisului feminin și-a amintit și de finala jucată la Madrid contra Sharapovei. În Spania, rusoaica s-a impus deși a pierdut primul set (DETALII): “La Madrid am jucat primul set foarte rapid și voi încercă să fac același lucru mâine. Sunt foarte emoționată. Vreau să fac tot ceea ce știu mai bine și totul să fie perfect”.

Experiența în finala de la Roland Garros este de partea Sharapovei, care a ocupat primul loc în lume și a cucerit patru trofee de Grand Slam. Rusoaica va disputa a 54-a finală în circuitul WTA, în timp ce pentru Halep va fi a 12-a. Dintre acestea, Simona a câștigat 7.

Indiferent de soarta partidei de sâmbătă, Simona Halep o va depăși pe Agnieszka Radwanska în clasamentul WTA și va deveni prima sportivă din România ce urcă pe locul 3 în lume.

Sursa: www.digisport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page